Vendégszerző Értékesítési Rendszer

Neked rendben van a vendégszerző értékesítési és marketing rendszered?
Egyáltalán van ilyened?

Vagy csak úgy elvagy? Ha jönnek vendégek akkor jönnek, ha meg nem, akkor nem?
Esetleg a vendégeid 99%-a szállásközvetítő portálokról érkezik?
Vagy az éttermed házhozszállításból származó bevétele kizárólag csak az ételrendelést közvetítő oldalaktól függ?
HÁT AZ EGYIK SEM TÚL JÓ!

Megtervezzük • elkészítjük • automatizáljuk • működtetjük
•megtanítjuk•
gondolkodj rendszerben

FONTOS! Pillanatnyilag annyi megbízásunk, megrendelésünk van, hogy az értékesítési rendszer készítési szolgáltatásunkat jelenleg csak a nálunk vendégszerző weboldalt megrendelőknek tudjuk felkínálni. Illetve azoknak akik korábban már rendeltek tőlünk vendégszerző honlapot.

Lehet vendégházad, éttermed, apartmanod vagy egy nagyobb hoteled olyan kipróbált VENDÉGSZERZŐ ÉRTÉKESÍTÉSI RENDSZERT hozzunk létre neked ami valóban MŰKÖDIK és JUTALÉKMENTESEN hozza a vendégeket, megrendeléseket, ajánlatkéréseket NAP MINT NAP, és mindezt gyakorlatilag AUTOMATIKUSAN! 

A munkát alapos elemzéssel kezdjük, majd jön a közös tervezés és utána a technikai kivitelezés. Ezt követően, illetve ezzel párhuzamosan a betanítás és majd a működtetés, nyomon követés, és a FOLYAMATOS VENDÉGSZERZÉS.
A rendszer elemei:

A te weboldalad

A rendszer stratégiai középpontjában természetesen a TE WEBOLDALAD VAN. A vendégszerző honlapodat úgy kell kialakítani, hogy 100%-osan kihasználja az ONLINE és szükséges esetekben az offline lehetőségek minden csatornáját (KÉPZELD MI PONT ILYENEKET CSINÁLUNK).

Úgy kell működnie mint egy futószalag. A különböző online és offline csatornákon FOLYAMATOSAN érkező érdeklődőknek a futószalag végére (ami történetesen a te weboldalad) a TE MEGRENDELŐIDÉ, VENDÉGEIDDÉ kell VÁLNIUK. Minél nagyobb számban és minél kevesebb lemorzsolódással.

Hírlevél rendszer

Rendszer a rendszerben.
A weboldalad után a második legfontosabb dolog, hogy feliratkozókat gyűjt és velük -az Ö igényeiket figyelembe véve- folyamatosan kommunikálj. Ehhez egy szuper hírlevél küldő szoftvert fogunk „beépíteni” a rendszerbe. Hírlevél kampányokat, automatizmusokat fogunk a segítségével létrehozni. Egy jó hírlevél szoftverrel gyakorlatilag az online jelenlétünk 90%-át automatizálni tudjuk (mi természetesen ilyennel dolgozunk).

Keresők

Jól összerakott fizetős adwords kampányokkal relatíve olcsón érdeklődők tömegét tudjuk irányítani a weboldaladra. Ami ennél is fontosabb, hogy egy kimondottan vendégszerzésre kialakított, és sok-sok hasznos tartalommal feltöltött weboldallal pedig könnyedén kerülhetsz a kereső első oldalára, ami pedig megint csak rengeteg érdeklődőt jelent és mindezt INGYEN.

Facebook, twitter, Stb.

Egységes közösségi média csatornát alakítunk ki, ahonnan minden érdeklődőt a weboldaladra irányítunk. …és nem elég csak a facebook mert pl. felnőtt egy fizetőképes korosztály aki inkább már az instragamot használja, vagy például külföldön sok esetben sokkal népszerűbb a twitter. No és akkor még ott van a Pinterest, G+, vagy a Linkedln. Tudod ugye?

Offline marketing

Sokan temetik de…
sok esetben még mindig elengedhetetlen lehet.

Pl. ha éttermed van és házhoz szállítással is akarsz foglalkozni akkor a kínálatodat tartalmazó szórólapokat is kell készítened, és ezt el kell jutatnod a szállítási területeden található potenciális vásárlókhoz. …és mindezt legalább negyed évente ha valóban komolyan akarod csinálni.

Ha van egy rendezvényed pl. szilveszteri bál akkor azt még mindig érdemes a közeledben lévő területi újságban (pl. az adott önkormányzat lapjában) meghirdetned (nekünk pl. ez mindig nagyon bevált).

Készíthetsz nyomtatott kiadvány a környék nevezetességeiről, vagy ha esküvőt is lehet nálad tartani akkor arról, és pl. ide tartoznak még a kuponok, különböző kedvezménykártyák.

A fenti offline eszközök ha okosan használjuk őket akkor még mindig nagyon hatékonyak lehetnek. Természetesen átbeszéljük majd, hogy neked szükséged lehet-e rá, ha igen akkor közösen kidolgozzuk majd, hogy hogyan (biztos lesz egy-két jó ötletünk).

Étel és szállásközvetítő oldalak

Pl. booking, netpincer, stb.
Az alapvető probléma, hogy bár a legtöbbször viszonylag nagy számban közvetítenek foglalásokat, megrendeléseket ugyanakkor általánosságban elmondható, hogy ezért magas jutalékot is kérnek.

Ami pedig így elviheti a haszon jelentős részét.

A cél az lenne, hogy 100%-osan kizárjuk ezeket a közvetítő oldalak az életünkből, azonban ez sajnos nem mindig valósítható meg így törekednünk kell arra, hogy a lehető legtöbb foglalás, megrendelés a saját JUTALÉKMENTES csatornáinkon keresztül érkezzen hozzánk. Vendégszerző Marketing Rendszered amit neked készítünk majd ebben lesz a legnagyobb segítségedre.

Honlapok

A titkos fegyver.
Létre hozhatunk, létre hozunk kisebb weboldalakat ahonnan a te weboldalara irányíthatjuk majd az érdeklődőket. Pl. Badacsonyban van egy panziód, csinálunk egy weboldalt aminek legyen a domain címe az, hogy badacsonybanborozok.hu, erre az oldalra összegyűjtünk minden releváns infot és érdekességet ezzel a témával kapcsolatosan úgy, hogy ahol csak tudjuk (a jó ízlés határain belül) a te szálláshelyre irányítjuk az oldal látogatóit. Ezt a módszert gyakorlatilag minden területen használhatjuk ahol fontos a vendégszerzés. Pl. ugyan ez ha mondjuk a Gyöngyösi éttermedben esküvőt vállalsz akkor csinálunk egy gyongyosieskuvo.com weboldalt, mindenféle az esküvővel kapcsolatos hasznos infóval, vagy ha disznóvágással foglalkozol akkor azzal kapcsolatos weboldal kell, stb. Ugye érted?

Vagy akár csak egy-egy akcióra is készíthetünk külön weboldalt, vagy érkező oldalt csinálhatunk ahol csak a hírlevél feliratkozókat gyűjtjük. Óriási vendégszerző potenciál van ebben, majd megbeszéljük, hogy nálad ez, hogy legyen.

Blog

Ahhoz, hogy az oldalad INGYENESEN a keresők első oldalára kerülhessen nagyon sokat tudunk tenni közösen mi is. Vendégszerző weboldaladon blogokat, információs oldalakat fogunk létre hozni, valós és hasznos tartalommal amit ha elolvas egy érdeklődő akkor azt fogja mondani, huuú igen ez hasznos volt, nézzük meg mit is kínálnak nekem? Lehet, hogy náluk kellene tartanunk az esküvőnket, vagy idén nyaraljunk nálunk annyira szimpatikusak…

Ha szálláshelyed van informáljuk az érdeklődőket a környék nevezetességeiről, gyűjtsük össze a környék múzeumait, nyitva tartási időket, stb. Ha borvidéken van a szálláshelyed akkor csináljunk info oldalt a környék borászatairól, szüreti fesztiváljairól. Ha disznóvágást is tartasz akkor járjuk körbe ezt a témát. Ha éttermed van és esküvőket is válalsz akkor készítsünk ehhez egy kisokost, környék templomai, házasságkötő termei, stb. …a lehetőségek korlátlanok. Azonban ez komoly munka, nem elég megírni. Az infokat folyamatosan karban kell tartani, hogy azok naprakészek legyenek. Viszont busásan megtérül az ebbe fektetett munka…

Linkek

A keresőkben való helyezést nagyban befolyásolja az oldaladra mutató külső és belső hivatkozások, linkek, pl. egy a szállásodról szóló cikk egy turisztikai szállásportálon, szállásod regisztrálása online katalógusokba. Linkcserék a környék kapcsolódó szolgáltatóval. Éttermedben esküvőt is vállalsz, akkor cikkek erről erre szakosodott online oldalakon, stb. Nagyon fontos terület, ezért a Vendégszerző Marketing Rendszered kialakításakor erre is komoly hangsúlyt fektetünk majd.

Lépésről-lépésre:

1. A már meglévő és leendő vendégeid szokásainak és a vállalkozásod környezetének megismerése, vizsgálata. Esetleges új piaci lehetőségek, piaci rések felkutatása

Először is ismerjük meg a leendő vendégeidet, kik és miért foglalhatnak nálad, kik és miért szeretnének nálad étkezni, vagy a szálláshelyeden megszállni. Ehhez manapság már számos eszköz áll a rendelkezésünkre, de nagy segítségünkre lesznek a már meglévő vendégeid is.

Vállalkozásod környezetének a megismerése majd az abban lévő lehetőségek „kiaknázása” is nagyon fontos. Pl. Van turisztikai vonzereje? Forgalmas helyen van, vagy éppen az ellenkezője? Nem mindegy, hogy pl. a Budai várban van egy éttermed, vagy egy panziód van egy kis eldugott településen mondjuk Nógrád megyében. A vendéglátás/turizmus egy jól szegmentálható terület ahol a marketing „külön szabályai” érvényesülnek, és ezt okosan a javunkra tudjuk fordítani.

A konkurencia vizsgálatai is elengedhetetlen. Mit csinálnak, honnak érkeznek a vendégeik, milyen szolgáltatásokat nyújtanak. Ezek az információk is szükségesek ahhoz, hogy a marketingstratégiádat kialakítsuk.
Ha pedig már működik a rendszer és működik a marketingstratégia akkor egyre kevesebbet kell foglalkozni a konkurenciával is. Nyilván időnkét rá kell, hogy nézzünk, de nem kell különösebben foglalkozni majd velük, Onnan tudod majd, hogy minden jól működik, hogy egyszer csak azt veszed észre, hogy a konkurencia elkezd másolni. Jé ezt is tőlünk vették át, egyre több ilyen lesz…

Az új piaci rések lehetőségek felkutatása is fontos szempont, mert akár egy új programmal, vagy egy felkínált új szolgáltatással is nagymértékben növelhetjük a forgalmadat. Pl. holnaptól tudnak nálad kerékpárt kölcsönözni, vagy mondjuk ha éttermed van akkor szombatonként tematikus vacsoraesteket tarthatsz korlátlan ételfogyasztással. Eddig nem tetted, de most már házhoz is szállítod az ételt, vagy a szállóvendégeidnek borvacsorát tartasz vagy vállalod annak a megszervezését. Stb.

2. Stratégia kialakítása, stratégiai tervezés, vagy a meglévő átgondolása, újragondolása

Amennyiben megismertük a konkurenciát, a saját lehetőségeinket, a leendő VENDÉGEINKET, és nem utolsó sorban a környezetünket akkor a megszerzett fontos információk segítségével kezdődhet is a stratégiai tervezés.

Minden étterem és szálláshely más és más ezért erről általánosságban gondolkodni nagyon nehéz (majd ha eljutunk oda, hogy neked készítjük sokkal könnyebb lesz…). Azonban általánosságban elmondhatjuk az a jó ha ennek a stratégiának legalább van 3-4 eleme (lába) amire idővel stabilan támaszkodni tudunk, és akkor sem dől össze a világ ha történetesen az egyik láb átmenetileg, vagy véglegesen kiesik.

Mire gondolunk?
Lehetőleg építs fel 3-4 olyan szolgáltatást ami valamennyire egymástól független. Pl. mi a saját éttermünk esetében a következő fő „lábakat” alakítottuk ki, és erre épül a teljes marketing rendszerünk:

1. Étel Házhozszállítás (és erre is rá tettünk egy lapáttal mert több tematika szerint…)
2. Hétvégén (Számunkra FONTOS, hogy csak hétvégén!) korlátlan svédasztalos ebéd
3. Rendezvényház, elsősorban ESKÜVŐK, de egyéb rendezvények is
4. Hidegkonyhai webáruház

És mindezt ugyan abban az épületben és konyhában…

Természetesen lehetnek olyan élethelyzetek amikor esetleg elég egy darab fő szolgáltatói elem is. Mint pl. egy közvetlen vízparti vendégház a Balatonnál mert azt egész nyáron (ha csak egy kicsit is ügyes vagy akkor) simán kiadod. De nem lehet, hogy a holtszezonban is sokkal nagyobb számban lennének vendégeid? Természetesen lehet, de akkor ehhez már lehet, hogy több „lábon” kellene állnod?

Egy szálláshely esetében jó ha van 3-4 olyan plusz amiért inkább téged választanak és nem a konkurenciát. Például egy képzeletbeli Balaton felvidéki panzió esetében:

1. Strand, vízpart, termálfürdők… (kedvezményes belépők)
2. Borvacsora szervezés
3. túrák, kerékpártúrák túra javaslattal, kerékpár kölcsönzési lehetőséggel
4. Vár, kastélybelépők a szállásárban, középkori lovagi torna
5. Télen disznóvágás is

Szálláshelyek esetében célszerű évszakokra bontva kialakítani a marketing stratégiát és marketing rendszert.

Az a legjobb ha van már van 3-4 ilyen „lábad” amire biztonságosan támaszkodhatsz, mert ezt könnyűszerrel tudjuk integrálni a rendszerbe. Ha pedig nincs akkor majd közösen kidolgozzuk.

Mint fentebb is írtuk minden szálláshely és vendéglátó vállalkozás más és más ezért erről a témakörről többet azt követően, ha már sikerült megismernünk téged és a vállalkozásodat egyaránt.

3. A WEBOLDALAD azaz a vendégszerző értékesítési rendszered MOTORJÁNAK, (KÖZPONTJÁNAK)  elkészítése

Sokan itt rontják el. Kezdhetted volna a honlapod kialakításával, de látod ez nálunk csak a 3. lépés. Először legyenek meg a biztos alapok (1-2. pont) és utána kezdődhet az építkezés.

Olyan weboldalra van szükséged ami a marketing rendszered központja!

Ha jól működik akkor a rendszer különböző részeiből (google, facebook, hírlevél, stb.) FOLYAMATOSAN ÉRKEZŐ érdeklődőket nagy számban vendégekké alakítja.
Mi pont ilyeneket készítünk…

4. Automata HÍRLEVÉL küldő rendszer kiépítése és a rendszerbe történő integrációja

Minden online csatornádon arra kell törekednek, hogy megszerezd az adott csatornádra érkező látogatók E-MAIL címét. Legális e-mail adatbázist kell építened, ahol a későbbiekben kommunikálni tudsz leendő és/majd meglévő vendégeiddel.

Csalikkal, ajánlatokkal segítünk kiépíteni ezt az adatbázist. Segítünk e-mail és hírlevél automatizmusokat létrehozni. Kialakítjuk kinek, mikor, és mit kommunikálj, mert más levelet kell majd annak küldeni aki először látogat el valamelyik online csatornádra és más levelet annak aki már a törzsvendéged. Veled közösen sok-sok e-mail és hírlevél kampányt hozzunk majd létre, és AZ EGÉSZET 100%-OSAN AUTOMATIZÁLJUK MAJD, hogy több időd legyen másra.

Ha az online marketinged egyik legfontosabb elemét az e-mail marketinget ilyen koncepció alapján alakítjuk ki, akkor meglepő gyorsasággal növekvő és egyre nagyobb LEGÁLIS e-mail adatbázissal rendelkezhetsz majd. A folyamatosan karbantartott adatbázisod segítségével pedig sokkal könnyebben realizálhatsz közvetlen (jutalékmentes) foglalásokat legyen szó akár egy szálláshelyről, vagy akár egy étteremről.
…és akár az utolsó utáni pillanatban is, amikor a legtöbb értékesítési csatornádat már az idő rövidsége miatt nem tudod kellő hatékonysággal használni.
.

5. A közösségi média, illetve az egyéb online és offline marketing csatornák összehangolása, integrációja

A kidobok egy-két posztot a facebookra és majd jönnek a vendégek sajnos már a múlté. Ennek az elsődleges oka pedig az, hogy manapság már minden felhasználó más időben és máshol tölti az idejét.

Mert pl. ha külföldről is szeretnél vendégeket akkor a twitter gyakran jobb, vagy ha üzleti vendégekben, utazókban gondolkodsz akkor a LinkedIn-en is kommunikálnod kell. A fiatalabb generáció pedig leginkább a Instagrammon nyomul.

Szóval mindenhol közösséget kell építened, közben egységesíteni és össze kell hangolni a közösségi média stratégiádat, hiszen innen is a honlapodra kell irányítanod majd a „rajongóidat”.

6. Tartalomgyártás

Gyakorlatilag eddig már sok mindenre mondtuk, hogy ez az „egyik legfontosabb” pont, de ez most tényleg az 🙂

Nincs sikeres online de semmilyen marketing kommunikáció releváns tartalmak létrehozása nélkül! Sok-sok tartalmat kell „gyártani” ahhoz, hogy vállalkozásod sikeres legyen az online marketing területén, és a vendégszerzés jól működhessen.

…és tényleg ez az egyik legnehezebb feladat is.
Folyamatosan tartalom, hasznos információ kell a weboldalra, az automatizált e-mail kampányokhoz. A közösségi médiákhoz, stb.

Ha pedig jól akarjuk csinálni akkor ez nem egy olyan egyszer megcsináljuk és akkor kész dolog. Új tartalmakra illetve a korábbiak karbantartására mindig szükséged lesz. Szóval ez egy folyamatos munka, amit persze szervezéssel, automatizálással és egy rendszerbe (Marketing rendszerbe) történő integrálással nagymértékben letudunk egyszerűsíteni.

Mert ugye rendszerben gondolkodunk. Írunk valamit a weboldalra azt a google jó helyen listázza.
Ugyan ez a tartalom kikerül a facebook-ra is és az összes média csatornádra.
Hírlevélben megkapják a hírleveidre korábban feliratkozók.

Ha velünk tartasz akkor a rendszer elemei összeállnak egy egésszé ami olajozott gépezetként működve VENDÉGSZÁM NÖVEKEDÉST fog már rövid időn belül eredményezni.

Sok-sok bevált ötlettel tudunk majd segíteni, hogy a tartalomgyártás ne legyen egy óriási teher.

7. Automatizálás

Automatizálni és automatizálni és automatizálni…

Amit csak lehet automatizálni fogunk. Ehhez szerencsére már számos szoftver, alkalmazás és bővítmény létezik, amiket pedig majd beépítünk a marketing rendszeredbe és használni is fogunk.

A közösségi médiát egy helyről tudod majd kezelni, egy helyről posztolhatsz, akár a weboldaladról is.
Szűrheted az érdeklődőidet.
A hírlevél küldés 100%-osan automatikus lesz.

Komplett rendszerben egymásra épülve, együtt fog működni minden.

Egy automatizált marketing rendszerrel renget időd tudsz megspórolni úgy hogy közben nő a hatékonyság és mindeközben a vendégszerzés is sokkal egyszerűbbé válik a számodra, hiszen a rendszernek köszönhetően folyamatosan érkeznek majd az érdeklődők “éjjel-nappal” hozzád.

8. Hatékonyság mérés

Ahhoz, hogy lássuk majd a vendégszerző rendszered hatékonyságát, folyamatosan mérni kell majd az beérkező eredményeket.
Honnan érkeznek az érdeklődők? Milyen kulcsszóra? Melyik hírlevél, vagy közösségi média kampányod a leghatékonyabb?

Az adatgyűjtések és mérések pontosan megmutatják, hogy milyen csatornán keresztül érkezetek a megrendelések, foglalások hozzád, sőt azt is megmutatják, hogy erre konkrétan mennyit költöttél.

A mérésekhez számos eszköz áll majd a rendelkezésedre, amiket beépítünk a rendszeredbe és természetesen megtanítjuk a használatát is.

9. Finomhangolás

A méréseknek csak akkor van értelme ha az abból kinyert adatok alapján folyamatosan finomítjuk a vendégszerző rendszeredet.

A mérések alapján kristálytisztán látjuk majd, hogy mi működik jól, melyik csatorna gyengén, és melyik az amire még az időt sem érdemes pocsékolni.

Ezen adatok figyelembevételével pedig milliméter pontosan tudjuk majd finomítani a rendszer működését, hogy az még hatékonyabb legyen, hogy még több foglalásod, megrendelésed, vendéged lehessen.

10. Üzemeltetés, működtetés, felügyelet

A rendszer építésekor elengedhetetlen a te közreműködésed, azt csak veled közösen tudjuk majd kialakítani. Ezért amennyiben nyitott leszel rá amire a rendszerépítés végére érünk te is megismerd azt és akár nélkülünk is fogod tudni majd működtetni.

Természetesen nem engedjük el a kezed bármilyen kérés, kérdés új ötlet esetén szívesen segítünk továbbra is neked.

Arra is van megoldásunk ha nem, vagy csak kisebb mértékben tudsz, vagy szeretnél a vendégszerző marketing rendszered üzemeltetésével bajlódni.

Kialakítottunk három havidíjas felügyeleti csomagot amelyből kitudod választani a számodra legkedvezőbbet annak megfelelően, hogy milyen mértékben szeretnéd, hogy belefolyunk a vendégszerző rendszered felügyeletébe, üzemeltetésébe.

A „fullos” csomagban a teljes felügyeletet és működtetést mi csináljuk. Mi írjuk az új weboldali, közösségi média, hírlevél, stb. tartalmakat (persze a te ötleteid, ajánlásaid és utasításaid szerint), mi kezeljük a közösségi média oldalakat, az adwords és facebook, stb kampányokat.

Egyszóval mindent, hogy neked tényleg csak az érdeklődőkkel, ajánlatküldéssel, megrendelésekkel, foglalásokkal és a vendégeiddel kelljen foglalkoznod majd.

Kérj ajánlatot és akkor ezekről a lehetőségekről is részletesen tájékoztatunk majd.

Spórolj időt és közben optimalizáld, növeld a forgalmadat!
Szeretnél egy ilyen rendszert?
Keress meg minket most!
Ajánlatkérés
Kérjük adj meg minden szükséges információt annak érdekében, hogy egy igazán jó ajánlatot adhassunk neked is…

Kérjük válassz:

1 + 11 =